Eräs blogini lukija pyysi heittämään "huvikseni" pari reseptiä näytille, minkälaista ruokaa ns,. järjestelmällisesti syöden teen. No, suoraan sanoen ruoka on ihan tavallista Suomiruokaa, budjettini on melko normaali, mutta minkäänlaisia ylimääräisiä temppuja en oikeastaan tee. Välipalat tulee kuitattua jugurtilla, hedelmillä ja reissumies -siivuilla, joiden pinnalle normaalisti juusto-kinkku-tomaatti yhdistelmä. Sen sijaan tämä projekti on herättänyt uudelleen sisäisen kokkini ja olen tehnyt ihan perusmättöjä, suomalaiseen tapaan. AAmiainen tosin poikkeaa marjasmootheineen muutaman kerran viikossa normipuuro- ja aamiaisleipälinjasta.

Köntsärökellys yhdelle (riittää 2-3 päivää)

Keitä riisi 8 annoksen ohjeen mukaan. (Riisipussin kyljessä yksi "annos" on suunniteltu ilmeisesti japanilaiselle 50-kiloiselle naiselle, joten perusannos äijälle on 2-3 normaaliannosta. Uunissa etukäteen paistetut kanankoivet raastetaan käsityönä suikaleiksi tai pieniksi paloiksi. Sekoitetaan joukkoon. AVataan 2-4 purkkia tonnikalaa maun mukaan. Heitetään herne-maissi-paprikaa sekaan pussillinen tai mieluummin pari. Sotketaan ja tarjoillaan ensimmäinen annos. Annos riittää noin 3-4 ateriaan nälästä riippuen. Suolaa ja pippuria.
Annos on helppo ottaa myös mukaan vaikka minigrip-pussiin tai pieneen rasiaan. varasafkaksi, jos päiväohjelmassa tulee ylläreitä.

(Minttu)"suklaa"smoothie aamupalaksi.

1 Banaani, 5 dl maitoa, kaakaojauhetta ja mahdollisia muita etelän hetelmiä. Pilkotaan hetelmät maitoon ja Töräytetään kolme kertaa sauvalla. Juoman päälle hifistelijät voivat laitta mintunlehden. Ennen nauttimista mintunlehti poistetaan pinnalta tarpeettomana.

Tomanginen Jauhelihakeitto

10 dl vettä keitetään, sekaan ensin potut, viiden minuutin päästä keittojuurekset pakasteesta, pari pilkottua sipulia ja viimeiseksi paistettu jauheliha. Purkkitomaatit joukkoon. Ruokakermaa voi lisätä maun mukaan. Suola ja pippuri. Ja voihan joku hifistelijä taas lisätä laakerinlehden. Minä en lisää, mutta persiljaa saattaisin pilkkoa pinnalle näön ja värin vuoksi. Punertava keitto ja vihreä pintayrtti, mutta vain silloin jos on tulossa leidiseuraa. Lisukkeena voi tarjoilla itse leivotut sämpylät.Ja jos se leidiseura todella yllättää läsnäolollaan, niin em. (minttu)"suklaa"smoothie, mutta pienenä annoksena drinkkilasista jälkiruoaksi.

Näitä soveltamalla ja ainesosia vaihtamalla pääsee jo pitkälle. Mitään vaikeaa, kuten jotain makaroonilaatikkoa ei pidä alkaa säätämään. Spagetti kiehumaan ja jauhelihat kylkeen, jos siltä tuntuu. Ja pihvi pitää osata paistaa ja jos et osaa, niin kysy vaikka äidiltä. Mutta opettele elämässäsi edes pihvin paisto ja se pippurikastike.

d