Ja nyt ei todellakaan puhuta siitä, mistä Irwin hienossa ikivihreässään Suomalaisten juomatottumuksista. Olen joskus kuulunut siihenkin kerhoon tai ainakin ollut joissakin tilanteissa mukana, jossa on jatkettu aika pitkään. Niin kuin lähes kaikki meistä. Toiset eivät sitä vain tunnusta. 

Mutta aiheeseen. 

Nyt on tehty ensimmäiset kaksi punnitusta, joista olen saanut aikaan "tasaisen vauhdin taulukon". Mittauspisteet olivat seuraavat. 

 

12.8. Paino 237,7 
29.8. Paino 232,2  samalla mittarilla mitattuna, samoilla vaatteilla

Ekstrapoloitu alkupaino on siis lähennellyt hirviömäistä 250 kilon rajaa noin suurin piirtein. 


17 päivässä pudonnut siis 5,5 kiloa, tarkoittaa jotakuinkin 300 grammaa päivässä. 66 elämänmuutoksen jälkeiselle päivälle tasaisen vauhdin taulukon mukaan saadaan siis arviolta 18 kilon putoaminen

Suoritin tietenkin ekstrapolaation, koska mitään syytä en näe, miksi nyt lopettaisin. Elämäntavat ovat nyt juurtuneet tähän ajatukseen. 

Ekstrapolaatio tulevaisuuteen

300g päivässä kun lähtee, se tarkoittaa 3 kg 10 päivässä, 9 kiloa kuukaudessa. Jouluun on neljä kuukautta, joten jouluherkutteluun voisi lähteä jopa 36 kilogrammaa heikompana.Siinä voinee siis luvata ja sallia itselleen ainakin yhdeb karkin jouluna ja joko yhden Vihreän kuulan tai yhden Wienernougat'n paklkinnoksi kunhan muuten pitää joulutortun määrän sopivana.

 Senttaali lähtisi siis arviolta vuodessa. Tavoite on noin puolentoista senttaalin pudotus eli puolitoista vuotta. Arvioin tosin, että kun kevät lähestyy, tuo liikunnan määrä myös lisääntyy, joten ehkä putoamisvauhti voi hieman nousta. Toisaalta terveysammattilainen sanoi, että tämä on sopiva vauhti ja mitään liikunnallisia urotekoja ei kannata alkaa koittaa. Paino putoaa muutenkin. 

Tavoitteena ei ole sentään kuvan mukaan virittäytyä sarvikuonosta jonkinlaiseksi kotkaksi, mutta jos nyt pääsisi ensin siihen peruskuulantyöntäjien joukkoon ja ehkä sitten uudelleen arvioisi tilanteen, haluaako sitä seepraksi tai gaselliksi. Tai jos ei kotkaksi niin ainakin telkäksi eli sotkaksi. 


Alla olevassa taulukossa näkyy pudotusprosentti oranssina viipaleena ja kilot numeroina (pudotus ja jäljellä oleva). Näyttäisi melkein appelsiinin viipaleelta, jonka taidankin tämän päivityksen jälkeen haukata. 
 

 Fun1-normal.jpg