42 – Elämän tarkoitus ?

Douglas Adamsin Scifi-hupaelman ”Linnunradan käsikirja liftareille” kuunnelleet tai lukeneet muistanevat yksinäiselle planeetalle rakennetun jättimäisen tietokoneen, jonka tarkoituksena oli laskea elämän tarkoitus. Laskutoimitus oli vaikea ja vuosikymmeniä laskettuaan jättimäinen tietokone lopulta sylkäisi ulos paperitulosteen, jossa vastaus oli. Elämän tarkoitus oli neljäkymmentäkaksi. Siis 42. Ei enempää eikä vähempää.

Miten tämä liittyy projektiini. No ei sitten mitenkään muuten, kuin että nyt on kulunut projektini alusta 42 päivää.Projektin kestoksi arvioin tällä hetkellä kymmenkertaisen määrän eli noin 420 päivää. Niinpä laskien nyt on takana kymmenesosa. Sen voi sanoa, että hyvin menee toistaiseksi.

95,52 ?

Virallinen puntarointikin tuli tehtyä Martinlaakson terveysaseman ystävällisen terveydenhoitajan kauhistellessa lukemia. Tulosta en paljasta aivan vielä, pidetään hullua jännityksessä. Eikä sillä niin väliäkään ole. Minä lasken pudotusprosentteja ja 4,48 % on nyt lähtenyt. Ja kiloissahan se on.... jaa enpäs paljastakaan, koska ei tarvitsisi olla kovinkaan suuri matemaatikko laskeakseen siitä lähtöpainoni.

Pitäisi varmaan julistaa arvuuttelukilpailu alkupainostani. Mutta mitä tulee tuohon numeroon 42, niin sattumalta se vaan mieleen tuli tuosta projektin keston kymmenesosasta.

Tämä tällaisena välipäivityksenä. Neljä ja puoli prosenttia on hyvä alku. Mutta vasta vain hyvä alku.

Jaa, siis mikäkö se toinen luku oli. 95,52? Se on painoni prosentteina alkupainosta. Alussa painoin sata prosenttia, nyt enää 95,52%