Läskipäistä päivää kaikille

Aloitetaan parilla virtahepovitsillä :

Mistä tietää, että virtahepo on käymässä kirjastossa ?
No tietenkin siitä, että kirjaston pihassa on aivan helvetin iso polkupyörä.

Entä mistä tietää, että virtahepo on käymässä uimassa ?
Joo, on siinä rannalla se helvetin iso fillarikin, mutta myös älyttömän isot vaatteet..

Miten virtahepo pysäytetään ?
Katkaisemalla virta...

Miten viisi norsua mahtuu kuplavolkkariin ?
Kaksi eteen ja kolme taakse, senhän kaikki tietää, mutta.

Miten viisi virtahepoa mahtuu kuplavclkkariiin.
Siten, että viisi norsua tulee ulos ja viisi virtahepoa menee tilalle..

Miten viisi antilooppia mahtuu kuplavolkkariin ?

Saahan sitä  koittaa onneaan, mutta ei antilooppien kannata vittuilla virtahevoille.

Ja niin edelleen.

Niin. Otsikossa oli kermaponttooni

Tänään syvennyin, perusteellinen kun monessa asiassa olen, inhimillisen pilkanteon syövereihin. Läskittelyhän on tuttua meille kaikille ja jokainen lienee lapsuudessaan sitä valitettavasti tehnyt, anteeksi vain. Maailmanhistoriassa on pilkattu milloin mitäkin ihmisryhmää. Joku on jonkun mielestä johonkin asiaan liian vanha tai liian nuori. On liian laihoja, liian lihavia, liian pitkiä ja liian lyhyitä. On väärin suuntautuneita uskontoja, väärää ihonväriä, väärän maan kansalaista, väärää seksuaalisuutta ja vääränlaista elämänkatsomusta. Joku ihan vaan elää elämäänsä toisen mielestä väärällä tavoin. Pilkan aiheet ovat loppumattomat. Eräs saksalainen, ilmeisesti maailman tunnetuin saksalainen humoristi, oikea viiksimannekiini ja vitsiveikko, alkoi 30-luvulla pilkata liian juutalaisiksi tunnustautuneita kansalaisia. Siitä voivat kaikki pilkantekijät ottaa vaikka mallia.

Pilkkaaminen ja anteeksi sanankäyttöni, mutta perisuomalainen sana vittuilu, ovat kansanperinnettä, joka oikein käytettynä on monenkin motivaation lähde ja auttaa ihmistä piiskaamaan itsensä suomalaiskansallisiin suorituksiin. Otetaan esimerkiksi Lasse Viren. Jos hänen koulukaverinsa Tero Helenius ei olisi sanonut hänelle jossain vaiheessa keskikoulun ekoilla luokilla (anteeksi kiroilu, mutta teinit joskus kiroilevat ja tämä on suora lainaus): "Vittu Lasse, sä olet kyllä paska juoksija", niin neljä olympialaista kultamitalia olisi varmaan jäänyt juoksematta.

Tai se intissä ollut rannikkojääkäreiden esimies, joka oli todennut Veikka Gustafssonille :

"Et sä, Veikka, Mihinkään Everestille kiipeä. Kunhan siinä puhut.".

No Veikkahan valloitti kaikki kahdeksankilometriset vuoret. Siihen meni 17 vuotta. Miten niin tavoitteellista duunia?

No joo, niin kuin kaikki teistä varmaan ymmärsivät, tuo Lasse Virenin juttu oli ihan hihasta tempaistu. En todellakaan tiedä, onko kukaan Veikkaa tai Lassea tällä tavoin motivoinut. Mutta niin kuin huomasitte, ne kuulostivat ihan uskottavilta ja hyviltä jutuilta.

Motivaatiosta tämän johdannon kai piti kertoa. Kun on luvattu, on luvattu. Ja kun kaveri vielä vittuilee, niin tekee mieli näyttää. Minulla se toimii näin päin. Mutta älköön kukaan luulko, että veetuilemalla maailma pelastuu. Lihavuus on pääosin yhtä herkkä asia monelle sen kärsijälle. Itse olen suhteellisen sinut asian kanssa enkä anna pilkkalaulujen häiritä.

Suomen kielen koukeroita harrastavana kuitenkin päätin sukeltaa tutkimaan, millaisia sanastoja aiheesta on netin Slangisanakirjaan kirjattu. Kokoelma oli mielestäni aika vaisu
 

Sen voi tarkistaa tuolta, jos on tarve kehitellä omaa sanavarastoa

http://urbaanisanakirja.com/search/?q=l%C3%A4ski

Omiksi suosikeiksi nopealla selailulla seuloituivat "TOP 5":een seuraavat ilmaisut:

Lahtivalas, Kermaponttooni, sotanorsu, rynnäkkösika, Maitoauto.

Sanottakoon se nyt, olen huolissani Suomen kielen tasosta varsinkin nuorisoslangista. OK, onhan tuossa pari helmeä, oma suosikkini tuo kermaponttooni, mutta ladataanpa nyt kirjailijalle paineita keräten 10 uutta ilmaisua. Tietääkseni en ainakaan ole näitä nähnyt missään tässä pilkkatarkoituksessa. Mietitäänpä hetki, kyllä ne sieltä tulevat.

Varttia myöhemmin, lista on kasassa

1. Kävelevä tynnyri 2. Jumbojetti tai 747 3. Eurorekka 4. Hallinosturi 5. Mammutti 6. Perunakellari 7. Hiilarivoimala 8. Pataljoonan Crème brûlée 9. Mäskisammio 10. Hehtoperse

No niin, vapaasti käytettäviksi. Ei vaan. Suurin osa ihimisistä osaa tietenkin käyttäytyä. Ja jos pilkkakisaan alettaisiinkin, niin väitän, että useimmat siinä skabailussa hoitaisin mennen tullen. Sen verran kilpailuhenkinen olen, että pitäisi muutama viikko treenata ennen mittelöä.

Mutta aina voi ohikulkiessaan heittää läskin selän takana vaikka että:
"Siinä se kävelevä tynnyri taas lyllertää" tai älykkäästi
"Lahtivalas on nauttinut näköjään koko divisioonan Crème brûléet ja siirtynyt Mammuttisarjaan."

Tällaisesta kommentoinnista saa minulta ja muiltakin älyllisiltä ihmisiltä merkinnän kirjaan "Ehdokkaat Darwin-palkinnon saajiksi", merkiksi siitä, mihin asti ihmiskunta on ehtinyt jäädä kehittymättä."

Meit on monta.


 

 

 

 

 
 
 

Tätä blogia tukee http://www.davaisannointi.fi/