Eppu Normaalin levyyn viittaava otsikko selittänee itse itsensä. Suurikokoinen olen ja tässä blogissa on varmaan käsitelty historiaakin. Käsiteltäköön sitten hetki myös omaani. Vanhan frendin lähettämästä omasta painokäyrätaulukostaan inspiroiduin itsekin piirtelemään kaaviota omasta kehittymisestäni sumopainijoiden joukkoon. Koska onhan se niin, että kun artisti on päättänyt elämänsä levittää kanvaasille, on se tehtävä kokonaan, piirrettävä jokainen pirullinen yksityiskohtakin, mikä sieltä peilistä näkyy.

Aika hyvin pystynee oheisesta kuviosta päättelemään, että ihmisen tunne-elämällä on monissa kohdin yhteyksiä ihmisen fysiikkaan. Se, miten kukin niihin tunteisiin reagoi, onkin sitten täysin yksilöllistä. Yksi lihoo, toinen laihtuu, kolmas alkaa maanisesti tehdä töitä tai harrastaa jotain, neljäs masentuu, viides kieltää tapahtuneen. Kuudes muuttaa koko elämänsä maisemaa tai kiertää maapallon, kun elämässä tulee muutoksia.


Painok%C3%A4yr%C3%A4-normal.jpg

 

Kuten yllä olevasta idioottikin osaa päätellä, niin painoni muutokset ja kehityskaaret ovat aina liittyneet selkeään elämäntavan muutokseen. NO TIETYSTI, joku huutaa sieltä takaa.

Mutta eihän se meillä kaikilla niin mene. Joku toinen pysyy samassa kuosissa koko ikänsä ja murehtii muutoksensa jotain muuta kautta. Juomalla, lääkkeillä, urheilemalla, muuttamalla kaiken tai sitten silkalla sisulla, perisuomalaisella tahdon voimalla. Kuulinpa sellaistakin kautta rantain, että eräs suomalainen oli Aasian tsunamissa menettänyt koko perheensä. Siis vanhemmat, aviopuolison ja lapset. Rauha hänelle, mutta reaktio oli ollut kaiken jättäminen, talon ja auton myynti, työpaikan vaihto ja matka maailman ympäri. Aloittaminen nollasta. No niin, minkä sille muutakaan voi, sanoo joku.

Aivan liian raskasta on käsitellä edes pikkuveljensä kuolemaa, kuten minulla tapahtui 2008. Se on tietenkin oleellinen osa minun historiaani, mutta sillä ei ollut vaikutusta painooni. Tapahtuman jälkeen pysyin suunnilleen samoissa raameissa parikin vuotta, mutta en tässä blogissa nyt sen suuremmin puutu siihen, miten tätä tapahtumaa käsittelin. Ei kuitenkaan kovin rakentavaa ollut sekään tapa. Todettakoon kuitenkin, että tämä tapahtuma on VARMASTI ollut yksi taustatekijä tämän BED-sairauden puhkeamisessa. Otin sen aika raskaasti.

Mutta kuten em. taulukosta käy ilmi, aina painon kehittymisen liikkeet sijoittuvat johonkin elämän isoon tapahtumaan ja muutokseen. Näin se vaan tämäkin taulukko todistaa sen kuuluisan "PSYKO-FYYSISEN KOKONAISUUDEN", josta niin paljon puhutaan, ihmisen.