Otetaan kuitenkin ruoan sijasta vaihteeksi puheeksi valiojuominen

 

Jokainen elämäntapansa muuttaja tai siitä haaveileva tunnistaa lauseen: "Juo paljon". Ja ettei nyt kukaan ottaisi tätä kehotuksena siemaista pullollista konjakkia tai kotipolttoista "poikaa" aivan tuelta, niin tarkennettakoon sen verran, että alkoholia elämänmuuttajan juomassa ei saisi kovin usein olla. Myös tuoremehut ovat paljon lipiteltyinä melko kaloririkkaita, yllättävänkin. Litralla vaikkapa appelsiinituoremehua korvaa jo kokonaisen aterian ja litralla kaljaa jo useamman.
Tuoremehuhan on muuten terveellistä ja suositeltavaa, mutta annoskoko kannattaa pitää siinä mukillisessa tai parissa päivittäin. Ellei sitten ole todella tarkoitus korvata kokonaista ateriaa. Silloin voi hörppäistä tuelta koko purkin. Tämä ei koske sitä olutta, tiedoksi väärin ymmärtäjille.

Sen sijaan mehukatti-mehussa (maksettu mainos - not !) on siinä tiivistedesilitrassa vain kolmisenkymmentä kaloria ja kun sen puoli desilitraa sekoittaa litraan vettä, niin saa aika vapautuneesti hörppiä. Itse lisään usein pakastemarjoja kourallisen ja huitaisen sitten vaikkapa kirjoitellessani tai televisiota katsellessani pikku hiljaa sopan naamariin. Alkoholin olen jättänyt satunnaista saunaolutta lukuun ottamatta kokonaan muutama vuosi sitten ja tämän blogin alkuvaiheilla kerroin jo, miksi jätin light-limunaadit. Niillä pirulaisilla kun on täysin päinvastainen vaikutus, kuin kevytjuomalla pitäisi olla.

Aina maistuu mehukatti, se on ihan matti.... Laulettiin ehkä yhdessä pahiten mieleen jääneessä mainosrenkutuksessa ikinä. Totta se on. Marjoilla ryyditettynä ns. veneenäyskärimehukin* maistuu ihan asialliselta. Ajoittain näin kissaihmisenä olisi mukava nautiskella mehukkaan kissankin seurasta, mutta tyydytään nyt toistaiseksi vielä Mehukattiin.


 

 

* Marttaliitto suosittaa, että käytetystä Mehukattipullosta voi askarrella mökille vaikkapa veneen äyskärin tai katiskan tai verkon merkin.